Afellay aangeslagen: 'Atlético was superieur'

Reacties

Ibrahim Afellay vindt dat Olympiakos Piraeus op alle fronten is afgetroefd op bezoek bij Atlético Madrid. 'We hebben dik verdiend verloren', blikte hij terug op de 4-0 nederlaag in de Champions League.

Afellay aangeslagen: 'Atlético was superieur'

'Het verschil in kwaliteit was heel erg groot. Atlético was in alle opzichten superieur. Zo hard en realistisch moet ik zijn', aldus Afellay na afloop tegen de NOS. 'Dit is een enorme teleurstelling. Dit zijn duidelijke cijfers.'

De kansloze nederlaag van Olympiakos is verrassend, want op 16 september waren de Grieken in eigen huis nog met 3-2 te sterk voor Atlético. 'Toen zagen we ook wel hoe goed het team is. Ook in die wedstrijd dicteerde Atlético het spel. Dat was vandaag niet anders', vervolgde Afellay, die schande sprak van de wijze waarop de eerste twee goals vielen. 'Echt ongelooflijk. Dat is echt dodelijk op dit niveau', verwees hij naar de fout van doelman Roberto bij de eerste Spaanse treffer. Bij de 2-0 ging Alberto Botía enorm in de fout toen hij over de bal heen maaide.

Afellay werd in de rust al vervangen. 'Dat was een keuze van de trainer die ik heb te respecteren.' De international kan zich met Olympiakos nog voor de laatste zestien plaatsen bij een zege op Malmö FF en nederlaag van Juve tegen Atlético op 9 december. 'Het is hopen dat Atlético zijn sportieve plicht dan doet, maar we moeten eerste deze mokerslag maar eens verwerken', sloot Afellay af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.