Aerts zelfs niet meer zeker van reservebank in Berlijn

Maikel Aerts (35) beleeft moeilijke tijden bij Hertha BSC. Na de terugkeer van de Berlijnse club op het hoogste niveau afgelopen zomer, moest de Brabander zijn plaats onder de lat afstaan aan nieuwkomer Thomas Kraft. Intussen staat ook zijn rol als tweede doelman onder grote druk.

Aerts zelfs niet meer zeker van reservebank in Berlijn

Afgelopen zondag voor het duel bij VfL Wolfsburg (2-3 zege) koos trainer Markus Babbel voor de jeugdige Sascha Burchert (22) als reservekeeper en nog vóór rust moest hij de geblesseerde Kraft aflossen. Vorige week woensdag tijdens het bekerduel met Rot-Weiss Essen startte Burchert zelfs in de basis.

Aerts, die de voorbije periode steevast de tweede man was, wil niet reageren op de ogenschijnlijke degradatie. Berlijnse media speculeren dat de sportieve leiding bij Hertha BSC stiekem vooruitblikt op de toekomst. Technisch directeur Michael Preetz moet besluiten of de aflopende verbintenis met de ex-goalie van Feyenoord en Willem II wordt verlengd. Indien Burchert rijp wordt geacht voor de vaste rol van tweede keeper, is een nieuwe verbintenis voor Aerts uitgesloten.

Hertha BSC stelt zichzelf ook de vraag of het zich kan veroorloven om ervaren gelouterde profs zoals Aerts en ook Christoph Janker te behouden als vaste reserves. 'Met zijn uitstraling op het elftal is Maikel heel belangrijk', stelt Preetz. 'Maar bij deze beslissing gaat het om het totaalplaatje.'

De voormalig aanvaller laat weten dat bij Hertha pas aan het eind van dit seizoen een besluit genomen wordt over de spelers met een aflopend contract. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's