Aerts weken aan de kant na 'onprofessioneel gedrag'

Maikel Aerts (34) is zeker enkele weken uit de roulatie met een gescheurde spier in zijn dijbeen. De doelman van Hertha BSC mist zodoende het trainingskamp van de Duitse club die dit seizoen terugkeert in de Bundesliga. Door de wekenlange afwezigheid zal de Nederlander in eerste instantie de concurrentiestrijd met Thomas Kraft gaan verliezen.

Aerts weken aan de kant na 'onprofessioneel gedrag'

De Brabander haalde zich maandag de woede op de hals van trainer Markus Babbel. Hertha verloor in het oefenduel met FC Basel met liefst 3-0. Ondanks een dijbeenblessure achtte Aerts zichzelf fit om te keepen. Uiteindelijk moest hij zich na 57 minuten laten vervangen. Uit een MRI-scan bleek woensdag dat het ging om een gescheurde spier.

'Diezelfde middag had ik hem nog gevraagd of hij kon spelen', reageerde een boze Babbel, die de Nederlander onder meer de strafschop zag veroorzaken waaruit de 1-0 voortkwam. 'Maikel is oud genoeg om dat zelf te beslissen. Hij zei dat het ging. Ik vertrouwde hem, achteraf gezien was dat een fout.'

Het onprofessionele gedrag van Aerts geeft Babbel volgens ingewijden het laatste zetje om in het nieuwe seizoen te kiezen voor Kraft als nummer 1. De van Bayern München overgekomen sluitpost werd met veel bombarie binnengehaald en gold sowieso als favoriet. Vorig seizoen in de Tweede Bundesliga presteerde Aerts uiterst wisselvallig.

Na het duel met FC Basel was Babbel dan ook extra lovend over het 22-jarige keeperstalent. 'Thomas heeft nadien beter gespeeld. Ook drie dagen daarvoor tegen Young Boys was hij (ondanks de 2-4 nederlaag, red.) excellent.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's