Aerts: 'Afpakken van band niet helemaal terecht'

Maikel Aerts is aanvoerder af bij Willem II. Dit naar aanleiding van zijn cynische reactie naar het eigen publiek tijdens de met 0-3 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht.

Aerts: 'Afpakken van band niet helemaal terecht'

De toeschouwers beloonden een verkeerde uittrap van de doelman bij een 0-3 achterstand met cynisch applaus, waarop Aerts op zijn beurt de supporters van repliek diende. Dat viel bij de clubleiding niet in goede aarde, waarop deze besloot de sluitpost zijn aanvoerdersband af te nemen.

Overigens bood Aerts meteen na de wedstrijd voor de televisiecamera's zijn excuses aan voor de primaire reactie. De Eindhovenaar zegt begrip te kunnen opbrengen voor zijn supporters, maar is niet te spreken over het kwijtraken van de aanvoerdersband.

'Dat is een beslissing van de club, maar ik vind het eerlijk gezegd niet helemaal terecht', vertelt Aerts aan Voetbal International. 'Ik heb alle jaren mijn ziel en zaligheid gegeven voor deze club en nu ga ik één keer een stapje over de lijn en ben ik meteen de band kwijt.'

'Het is natuurlijk nooit leuk als ze iets van je afpakken', vervolgt Aerts. 'Daar komt bij dat met het aanbieden van mijn excuses de storm eigenlijk al was gaan liggen.'

Overigens steekt Aerts de hand wel in eigen boezem en spreekt de doelman de hoop uit op steun van de supporters in het restant van het seizoen. 'Ik snap goed dat supporters ontevreden zijn. Het gaat hen aan het hart dat de club afglijdt, maar we hebben elkaar nodig.' (Tom Wildvank).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen