AEK zegeviert in finale na turbulent bekertoernooi

Reacties

AEK Athene heeft dinsdagavond de Griekse bekerfinale tegen bekerhouder en landskampioen Olympiakos Piraeus met 2-1 gewonnen. Voor de roemruchte club was het de eerste hoofdprijs in vijf jaar.

AEK zegeviert in finale na turbulent bekertoernooi

Het Griekse bekertoernooi stond dit seizoen bol van incidenten, met zware supportersrellen als dieptepunt. Als gevolg daarvan zette de Griekse bond aanvankelijk een streep door het toernooi, maar op last van de FIFA moest daarop teruggekomen worden. De wereldvoetbalbond dreigde immers met zware sancties, waardoor het toernooi alsnog afgemaakt werd.

In de finale was Olympiakos favoriet, maar zorgden Petros Mandalos en Rafik Djebbour ervoor dat het na 51 minuten 2-0 voor AEK stond. De aansluitingstreffer van Alejandro Domínguez kwam in het duel dat voor lege tribunes werd afgewerkt uiteindelijk te laat.

Voor AEK is het de eerste prijs sinds 2011, toen ook de beker werd gewonnen. Het is voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis dat de roemruchte club het bekertoernooi wint. De laatste landstitel dateert van 1994. In 2013 degradeerde het in hevige financiële zorgen zittende AEK, maar sinds dit seizoen is de ploeg weer te zien op het hoogste niveau. In de reguliere competitie werd AEK derde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.