Advocaat zonder zorgen: 'Er valt niets te onderzoeken'

PSV-coach Dick Advocaat ziet een eventueel onderzoek naar zijn uitlatingen over de schorsing van verdediger Marcelo met vertrouwen tegemoet.

Advocaat zonder zorgen: 'Er valt niets te onderzoeken'

De aanklager betaald voetbal overweegt een onderzoek naar de bewoordingen van de coach in te stellen. 'Heeft die man verstand van voetbal?', vroeg Advocaat zich hardop af in De Telegraaf na de schorsing van Marcelo (vier wedstrijden, één voorwaardelijk) naar aanleiding van een slaande beweging richting Ajax-aanvaller Danny Hoesen.

'De scheidsrechter en de vierde man moeten het bepalen, niet de mensen die achter hun bureautje zitten. Het blijft willekeur. Hoe kijkt de aanklager naar een club, uit welke stad komt hij en voelt hij het ontstaan van een blessure aan? Daarvoor moet je zelf op hoog niveau hebben gespeeld.'

Advocaat liet aan Voetbal International weten die uitlatingen niet terug te willen nemen. 'Ik heb naar niemand gewezen en geen naam genoemd', zo stelt hij. 'Ik heb slechts duidelijk willen maken dat iedereen een verschillende mening heeft over een bepaalde actie. Dat is een probleem.'

'Ik vind dat er niets te onderzoeken valt en wacht het daarom met vertrouwen af', zo besluit Advocaat, die het dinsdagavond met PSV in het KNVB-bekertoernooi opneemt tegen Zaterdagtopklasser Rijnsburgse Boys.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's