Advocaat verlaat Fenerbahçe na dit seizoen

Reacties

Dick Advocaat (69) stopt na dit seizoen als trainer van Fenerbahçe. De verwachting is dat de club de bevestiging daarvan snel naar buiten zal brengen.

Advocaat verlaat Fenerbahçe na dit seizoen

Advocaat had de huidige werkgever van Robin van Persie, Jeremain Lens en Gregory van der Wiel dit seizoen aan zijn rijke palmares toegevoegd. Hij werkt momenteel in Istanbul met Mario Been en Cor Pot als assistenten, ook zij zullen de club verlaten.

Met de Turkse grootmacht, die hij in de zomer tot teleurstelling van bondscoach Danny Blind verkoos boven zijn functie als assistent bij Oranje, bezet Advocaat momenteel de vierde plek in de competitie met liefst tien punten achterstand op koploper Besiktas.

In de Europa League werd de voormalige bondscoach van Oranje met zijn ploeg uitgeschakeld door FK Krasnodar. De Turkse beker kan nog wel een prooi worden voor Advocaat, die in de kwartfinale het heenduel met Kayserispor al met 3-0 won.

Advocaat voegde met Fenerbahçe een nieuw hoofdstuk toe aan zijn toch al rijke trainersloopbaan. In het buitenland had hij onder meer Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg en Sunderland onder zijn hoede. In Nederland was hij trainer van onder meer PSV en AZ. Bij Nederland, Zuid-Korea, Rusland, België en Servië was hij bondscoach. Bij Oranje was hij recentelijk assistent en daarvoor vervulde hij bij Feyenoord een rol als adviseur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.