Advocaat verkiest sparen basiskrachten boven tonnen

Voor AZ en trainer Dick Advocaat staat er donderdag in het uitduel met het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens sportief gezien niets meer op het spel. De coach kondigde daarop al aan de nodige basisspelers te sparen in het Europa League-treffen.

Advocaat verkiest sparen basiskrachten boven tonnen

In Groep L heeft zowel PAOK als AZ elf punten. Een plaats in de knock-out-fase is voor beide ploegen al zeker. Bij een gelijkspel hoger dan bij het thuisduel (1-1) is AZ zeker van de groepswinst en de daarbij behorende bonus van twee ton. Bovendien valt met een zege nog eens twee ton aan winstpremie te verdienen, terwijl een remise 140.000 euro oplevert.

Het mogelijke financiële gewin ten spijt, sleutelspelers Roy Beerens, Nick Viergever, Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Celso Ortiz en Maarten Martens zijn niet mee naar Griekenland. Advocaat kiest grotendeels voor de reserves die op 30 oktober het bekerduel met Achilles ’29 ruim wonnen (7-0).

'De meeste vaste krachten blijven thuis. Er staan nog drie wedstrijden in Nederland voor de deur die nu belangrijker zijn. Bovendien kunnen we deze week dan zien waartoe de overige spelers in staat zijn', aldus Advocaat.

Een uitzondering maakt hij voor Nemanja Gudelj, die komende zondag tegen Heracles Almelo zijn laatste van drie duels schorsing uitzit en wel wedstrijdritme kan gebruiken. Na Heracles treft AZ twee keer binnen vier dagen SC Heerenveen; voor de beker en de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen