Advocaat trotseert de storm op weg naar derby

Reacties

Naarmate zondag dichterbij komt, loopt in Sunderland de spanning op. De club van Dick Advocaat wacht dan een zeer belangrijk thuisduel met aartsrivaal Newcastle United.

Advocaat trotseert de storm op weg naar derby

De Tyne & Wear-derby is altijd al een van de meest beladen derby's van Engeland, maar het belang voor Sunderland is komend weekend extra groot. Gezien het degradatiegevaar waarin de club van Advocaat verkeert zou een zege bijzonder welkom zijn. De Nederlandse manager is vol vertrouwen. Hij zag zijn selectie de voorbije stormachtige dagen karakter tonen op het trainingsveld.

'En de manier waarop je traint, is de manier waarop je speelt', zegt Advocaat, die in het Noord-Oosten van Engeland onder anderen Patrick van Aanholt onder zijn hoede heeft. 'Het was jammer dat er drie of vier jongens niet bij waren vanwege interlands, maar dat is nou eenmaal zo. Ondanks het weer hebben we heel goed getraind. Dat was positief. De spelers toonden passie en toewijding. Dat vond ik mooi om te zien. Dat hebben we tegen Newcastle ook nodig.'

'Het is een verschrikkelijk belangrijke én speciale wedstrijd', vervolgt Advocaat. 'Newcastle heeft een paar goede spelers, maar ik wil dat we ons eigen spel spelen. Ik wil dat mijn ploeg scherp in de duels is, ballen verovert en dan het initiatief neemt.'

Bikkelhard
Opsteker voor Advocaat is de rentree van Lee Cattermole. De bikkelharde middenvelder, die bekendstaat om zijn imposante verzameling gele en rode kaarten, is hersteld van een blessure. Daarentegen vreest Advocaat dit seizoen niet meer te kunnen beschikken over verdediger Wes Brown. De ex-speler van Manchester United kampt met een knieblessure.

Advocaat debuteerde twee weken geleden met een 1-0 nederlaag tegen West Ham United. Sunderland staat zeventiende, met een punt meer dan Burnley, dat onder de degradatiestreep staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.