Advocaat stapt op bij Sunderland

Reacties

Dick Advocaat vertrekt bij Sunderland. De manager kwam in maart aan bij de Premier League-club, behoedde The Black Cats voor een degradatie, maar na de teleurstellend verlopen eerste acht duels in het seizoen 2015/16 trekt de Nederlander zijn conclusies en stapt hij op.

Advocaat stapt op bij Sunderland

Aan het eind van vorig seizoen was Advocaat nog de gevierde man in Engeland. De Nederlander trok het vastgelopen schip dat Sunderland heette vlot en wist de club voor de Premier League te behouden. Dit seizoen lijkt de wisselwerking tussen de trainer en spelersgroep echter uitgewerkt.

In de zoektocht naar versterkingen werd Advocaat teleurgesteld door de clubleiding, die weigerde de knip te trekken voor - met name offensieve - aanwinsten. De ex-bondscoach van onder meer Nederland en Rusland stak zijn onvrede over het transferbeleid van de club niet onder stoelen of banken en liet ook meermaals optekenen dat hij niet content was met de wedstrijdinstelling van zijn huidige selectie.

Dick Advocaat had dit seizoen weinig reden tot juichen. In acht duels pakte hij slechts drie punten.
Dick Advocaat had dit seizoen weinig reden tot juichen. In acht duels pakte hij slechts drie punten.

De resultaten voedden de onvrede bij de Nederlander, die na zeven speelronden de plek onder aan de ranglijst innam met slechts twee punten.

Zaterdagmiddag leken The Black Cats op weg naar de eerste driepunter van het seizoen, maar een domme rode kaart van Jeremain Lens (twee keer geel) en een tegentreffer van Dimitri Payet gooiden roet in het eten, waardoor de ploeg van de Hagenaar uiteindelijk genoegen moest nemen met een puntje (2-2). Die fikse teleurstelling in het nog prille seizoen bleek de spreekwoordelijke druppel voor Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.