Advocaat stapt op bij Servië: 'Het was kort, maar krachtig'

Reacties

Dick Advocaat is weg als bondscoach van Servië. De 67-jarige coach besloot de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

Advocaat stapt op bij Servië: 'Het was kort, maar krachtig'

'Ik kon het eerder nog niet vertellen, maar ik heb dat besluit na de wedstrijd al bekendgemaakt', doelt Advocaat tegenover de NOS op de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken (1-3). 'Wij zijn hier gekomen om ons te kwalificeren voor het EK. Die mogelijkheid is nu heel, heel klein.'

Advocaat besloot daarop de eer aan zichzelf te houden. 'In mijn contract staat dat ze me kunnen wegsturen als ik me niet kwalificeer. Dan kan ik nu beter zelf opstappen, zodat de bond zijn eigen mensen kan aanstellen. Het was een kort, maar krachtig avontuur. Maar uit een brief die ik heb gekregen blijkt wel dat ze zeer positief over me waren.'

De ex-trainer van onder meer AZ, PSV en het Nederlands elftal kreeg eind juli de leiding over de Servische nationale ploeg. Zijn start was, met een 1-1 gelijkspel in het oefenduel met Frankrijk, nog hoopvol. In de EK-kwalificatie werd er echter gelijkgespeeld tegen Armenië (1-1) en dus verloren van Denemarken, terwijl de wedstrijd tegen Albanië ontaardde in een drama.

De wedstrijd werd gestaakt na rellen op en om het veld. Servië won reglementair met 3-0, maar moest de daarmee vergaarde drie punten als straf direct inleveren. Zodoende stond Servië na de nederlaag tegen Denemarken op één punt uit drie kwalificatieduels. Het tijdperk-Advocaat in Servië heeft derhalve maar vier wedstrijden en amper vier maanden geduurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.