Advocaat pikt gevallen toptalent M'Vila op uit Rusland

Reacties

Yann M'Vila is de zevende zomeraanwinst voor het Sunderland van manager Dick Advocaat. De 25-jarige verdedigende middenvelder wordt met een optie tot koop gehuurd van Rubin Kazan.

Advocaat pikt gevallen toptalent M'Vila op uit Rusland

M'Vila doorliep vrijwel alle Franse jeugdelftallen en maakte in 2010 op twintigjarige leeftijd zijn debuut voor Les Blues. M'Vila verdiende zijn oproep met goede optredens voor zijn club Rennes, maar zijn carrière raakte in verval toen hij in 2012 overstapte naar Rubin Kazan.

M'Vila werd sindsdien nooit meer opgeroepen voor de nationale ploeg, waarvoor hij 22 interlands speelde. Op huurbasis bij Sunderland hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. 'Het was al lange tijd een wens van me om in de Premier League te spelen. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij', aldus de middenvelder op de site van Sunderland.

Vorig seizoen werd M'Vila door Rubin verhuurd aan Internazionale, maar de Italiaanse club stuurde hem in januari alweer terug naar Rusland. De Fransman speelde zijn laatste competitieve wedstrijd op 6 januari, aangezien hij na zijn terugkeer bij Rubin niet speelgerechtigd was. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen trainde M'Vila mee bij Dinamo Moskou.

Na Jeremain Lens, Ricardo Álvarez, Younes Kaboul, Santiago Vergini, Adam Matthews en Sebastián Coates is M'Vila de zevende grote zomeraanwinst voor Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.