Advocaat-opruiming gaat door: Feyenoord verhuurt gretige Burger

Reacties

Wouter Burger maakt het seizoen af bij Excelsior. De pas achttienjarige middenvelder wordt gehuurd van Feyenoord, waar hij sinds de komst van trainer Dick Advocaat niet meer op speeltijd hoefde te rekenen.

Advocaat-opruiming gaat door: Feyenoord verhuurt gretige Burger
© Pro Shots

Burger speelde in het verleden al één jaar in de jeugdopleiding van de Kralingers, maar groeide bij Feyenoord uit tot toptalent. Daar maakte hij deel uit van de A-selectie en debuteerde hij in augustus 2018 in het eerste elftal. In de Eredivisie kwam hij al zeven wedstrijden in actie, maar sinds Advocaat het stokje overnam van Jaap Stam waren de kansen op speeltijd voor hem nihil geworden.

Advocaat koos duidelijk voor andere spelers, zoals hij sowieso wilde doorselecteren. Zo vertrok Liam Kelly al op huurbasis naar Engeland en maakte Yassin Ayoub definitief de overstap naar Panathinaikos. Nu is dus ook Burger (tijdelijk) vertrokken uit De Kuip.

'Bij Feyenoord is het gelopen zoals het is gelopen', zo stelt de middenvelder op de website van Excelsior. 'Ik zie dit daarom echt als een kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben. Toen Excelsior kwam had ik daar meteen een goed gevoel bij. Een aantal jongens ken ik en het voelt goed om hier te gaan spelen. Daarom was ik er snel uit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.