Advocaat niet door als manager Sunderland

Reacties

Dick Advocaat gaat niet door als manager van Sunderland. De club is bijzonder teleurgesteld over het besluit van de Nederlander.

Advocaat niet door als manager Sunderland

'Ik vind dit verschrikkelijk jammer', aldus voorzitter Ellis Short. 'Maar ik begrijp en respecteer zijn beslissing. In zijn korte periode bij de club heeft Dick een enorme impact gehad met zijn ervaring en enthousiasme. Daarvoor zullen wij hem voor eeuwig dankbaar blijven.'

Advocaat verlaat Sunderland met pijn in het hart. 'Deze periode is een van de hoogtepunten uit mijn carrière geweest', aldus de 68-jarige coach. 'Een aantal clubs heeft contact met me opgenomen, maar voor mij was het duidelijk: of ik ging verder bij Sunderland, of ik zou niets gaan doen.' De trainer uit Den Haag kiest dus voor rust. Behalve Advocaat vertrekken ook de door hem naar Sunderland gebrachte Zeljko Petrovic en Bert van Lingen bij The Black Cats.

Sunderland stelde Advocaat in maart aan. De club stond toen onder de degradatiestreep, maar de Nederlander wist met Sunderland lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.