Advocaat neemt oude bekende Verheijen mee naar EK

Raymond Verheijen zal deze zomer Dick Advocaat bijstaan op het EK in Oekraïne en Polen. Vier jaar terug reisde de inspanningsfysioloog ook al mee met de Russen, die toen onder leiding van Guus Hiddink in de kwartfinale het Nederlands elftal na verlenging de weg versperden (3-1).

Advocaat neemt oude bekende Verheijen mee naar EK

Bondscoach Advocaat hoopt zijn selectie met hulp van Verheijen topfit aan de aftrap van het eindtoernooi te laten verschijnen. Verheijen werkte tijdens het EK van 2004 en WK van 2006 ook al samen met Advocaat, die toen respectievelijk het Nederlands elftal (2-1 verlies in de halve finale tegen Portugal) en Zuid-Korea (uitschakeling in groepsfase) onder zijn hoede had.

In 2002 werkte hij ook al voor het Aziatische land, dat onder Hiddink toen vierde werd op het WK in eigen land.

Eerder dit jaar vertrok Verheijen bij de nationale ploeg van Wales. Na het overlijden van bondscoach Gary Speed gaf de voetbalbond van Wales de voorkeur aan Chris Coleman als nieuwe hoofdcoach.

In 2000 was Verheijen voor het eerst van de partij tijdens een groot toernooi, toen hij als adviseur van Frank Rijkaard fungeerde tijdens het EK in Nederland en België. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's