Advocaat klopt met Rusland Oranje-rivaal Denemarken

Denemarken heeft in de oefeninterland tegen Rusland een gevoelige nederlaag geleden. De EK-opponent van Oranje ging onderuit tegen het Rusland van Dick Advocaat: 0-2.

Advocaat klopt met Rusland Oranje-rivaal Denemarken

De oefeninterland in Kopenhagen startte desastreus voor de ploeg van bondscoach Morten Olsen (foto). Andrei Arshavin gaf de bal met een listig puntertje mee aan Roman Shirokov die doel troef met een schuiver vanaf twintig meter.

Op slag van rust zorgde Arshavin zelf voor een grotere voorsprong door voor de 0-2 te tekenen. Zijn ogenschijnlijk houdbare schot leidde tot een fout van doelman Thomas Sørensen die de bal verkeerd taxeerde. Wrang genoeg was het voor de Deense aanvoerder zijn honderdste interland.

In het tweede bedrijf slaagden de Denen er niet in de aansluitingstreffer te maken. Bij de ploeg van Olsen kregen Simon Poulsen (AZ), Christian Eriksen (Ajax) en Andreas Bjelland (toekomstig FC Twente) een basisplaats, evenals Dennis Rommedahl (voormalig Ajax en PSV, nu Brøndby IF), Niki Zimling (oud-NEC, nu Club Brugge) en Michael Krohn-Dehli (ex-Sparta, RKC en Ajax, nu Brøndby IF).

Lasse Schøne (NEC), Mads Junker (Roda JC Kerkrade) en Michael Silberbauer (voormalig FC Utrecht, nu Young Boys) maakten als invaller hun opwachting. Eriksen en Poulsen haalden het einde van de wedstrijd niet, zij werden na respectievelijk 67 en zeventig minuten vervangen.

Advocaat, met Rusland eveneens van de partij op het EK in Oekraïne en Polen, boekte met de zege een succesje in de aanloop naar het EK. Op de eindronde treft Oranje de Denen in de groepsfase op 9 juni. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's