Advocaat: 'Ik heb een risico genomen met Van Persie'

Fenerbahçe hield zondagavond ternauwernood een punt over aan de uitwedstrijd tegen Osmanlispor (1-1). Trainer Dick Advocaat was na afloop realistisch.

Midweeks was Fenerbahçe nog te sterk voor Feyenoord, maar op bezoek bij Osmanlispor leek de Turkse topclub lange tijd op weg naar een nederlaag. 'Ik denk dat het vandaag te zien was dat we tegen Feyenoord heel diep moesten gaan. Drie spelers waren ten opzichte van die wedstrijd ook niet meer inzetbaar vanwege pijntjes. En bovendien mogen we niet vergeten dat Osmanlispor gewoon een zeer goede tegenstander is.'

Uiteindelijk maakte Robin van Persie tien minuten na rust de gelijkmaker. Advocaat bracht de Nederlandse spits direct na rust als invaller in het veld. 'Om eerlijk te zijn heb ik een risico genomen met Van Persie. Hij was nog niet klaar om een helft te spelen. Maar we zorgden aanvallend voor onvoldoende gevaar. Daarom heb ik hem ingezet en dan zie je direct dat het effect heeft. Van Persie is enorm effectief.'

Bij Fenerbahçe ontbrak Jeremain Lens. De uitblinker van de laatste weken heeft last van een hamstringblessure. Volgens diverse Turkse media is hij minimaal drie weken uitgeschakeld, maar Fenerbahçe heeft dat nieuws nog niet bevestigd.