Advocaat: 'Het kan spoken in De Kuip'

Reacties

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg donderdagavond de knock-outfase van de Europa League bereikt. Toch rekent Advocaat zich nog niet rijk en tegen Feyenoord kiest hij daarom voor zijn sterkst mogelijke opstelling. Robin van Persie staat waarschijnlijk aan de aftrap.

Advocaat: 'Het kan spoken in De Kuip'

Fenerbahçe heeft donderdagavond (aftrap 19.00 uur) aan een gelijkspel voldoende om te overwinteren in de Europa League. Advocaat heeft vertrouwen in een goede afloop. 'Dat vertrouwen heb ik, omdat we een goede ploeg hebben', zei de 69-jarige trainer op de clubsite van Feyenoord. 'Maar ook Feyenoord heeft een goede ploeg. We weten dat het kan spoken in De Kuip.'

Dat weet Advocaat als geen ander. Begin dit jaar was hij enkele maanden technisch adviseur van de Rotterdammers. 'Ik voelde me hier erg thuis, dus het is leuk om terug te zijn. Met ontzettend veel plezier heb ik een beetje bijgedragen aan het succes van Feyenoord vorig jaar, maar de staf heeft veruit het meest bijgedragen. Ik vind het knap dat Feyenoord bovenaan staat en vind het een goede zaak dat Giovanni van Bronckhorst zijn contract heeft verlengd. Zowel voor hem als voor Feyenoord.' De trainer van de Rotterdammers verlengde dinsdag zijn contract met twee jaar en ligt nu tot medio 2019 vast.

Advocaat verwacht donderdagavond een spannende wedstrijd te gaan aanschouwen. 'We hebben tien punten. Normaal ga je met dat puntenaantal door, maar wij moeten nog steeds vechten om plaatsing. Ik verwacht donderdag een heel interessante wedstrijd tussen twee ploegen die graag willen voetballen. Hoewel een gelijkspel voldoende voor ons is, zullen wij voor de winst gaan en met het sterkst mogelijke elftal spelen.'

Van Persie
De kans is groot dat Van Persie daarom donderdagavond in de aanval van de Turken staat opgesteld. De 33-jarige ex-speler van Feyenoord is de laatste weken goed op dreef. In de laatste vijf competitiewedstrijden scoorde hij vijf keer. Jeremain Lens maakte zaterdag in het duel met Besiktas (0-0) een kwartier voor tijd zijn rentree, nadat hij een paar weken aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. Die blessure liep hij op in het oefenduel dat Oranje op 9 november speelde met België. 'Het is niet aan mij om te bepalen of ik speel. Maar ik ben er klaar voor', zei Lens tijdens de persconferentie. 'Al kan ik nog niet negentig minuten vol gaan.' Mogelijk komt ook Gregory van der Wiel in actie.

Feyenoord moet met twee doelpunten verschil winnen om de Turken onder zich te houden in Groep A en zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Als Manchester United verliest bij Zorya Luhansk heeft Feyenoord donderdagavond aan een zege genoeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.