Advocaat haalt Toivonen naar Sunderland

Reacties

Ola Toivonen vervolgt zijn carrière in de Premier League. Dick Advocaat haalt de ex-PSV'er naar Sunderland.

Advocaat haalt Toivonen naar Sunderland

Toivonen komt over van Stade Rennes, dat hem voor een seizoen verhuurt aan Sunderland. De 29-jarige Zweed speelde sinds januari 2014 voor Rennes, dat hem destijds overnam van PSV. In Eindhoven maakte Toivonen al kennis met Advocaat, die daar in het seizoen 2012/13 de scepter zwaaide.

'Ik ken Ola goed', aldus Advocaat op de clubsite van Sunderland. 'Hij is een international met veel ervaring. Hij is een aanvallende middenvelder die makkelijk scoort en erg sterk in de lucht is. Hij voegt echt iets toe aan ons team.' Toivonen kan dit weekend al debuteren voor Sunderland, dat zaterdag op bezoek gaat bij Aston Villa. Na Jeremain Lens en Patrick van Aanholt is Toivonen de derde voormalige Eredivisie-speler bij The Black Cats.

'Ik kan erg goed overweg met Advocaat, dus ik ben erg blij dat ik bij Sunderland weer met hem ga samenwerken', zei Toivonen na het voltooien van zijn transfer. 'Ik heb in de Zweedse, Nederlandse en Franse competities gespeeld, maar ik ga nu in de beste competitie spelen. Ik kijk daar echt naar uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.