Advocaat greep in om te profiteren van overtalsituatie

Dick Advocaat is blij dat PSV de wedstrijd tegen AZ goed uitspeelde. Nadat AZ-verdediger Etiënne Reijnen al na acht minuten rood kreeg, leek het een makkelijke middag voor PSV te worden. De overtalsituatie was volgens de trainer in eerste instantie echter nadelig.

Volgens Advocaat ging er veel mis nadat AZ met tien man kwam te staan. ‘Vooral op het middenveld ging de ploeg te veel tussen de linies lopen in plaats van de man te houden. Daardoor kon AZ de bal, zelfs met tien man, voor rust makkelijk in de ploeg houden’, aldus de PSV-trainer, die daarom moest ingrijpen.

‘In de rust heb ik dat gezegd en dan zie je dat wij de wedstrijd na de 2-1 goed hebben uitgespeeld. Uiteindelijk maak je in de tweede helft vier doelpunten en loop je uit naar een goede 5-1 overwinning.’

Tim Matavz was met twee doelpunten belangrijk voor PSV. ‘Het is belangrijk dat we de drie punten pakten, maar ook dat we goed speelden. Ik ben erg blij dat ik weer heb kunnen scoren. In de eerste helft hadden we het lastig, maar dat herstelden we na de rust. Ik denk niet meer aan een transfer naar Benfica, ik ben happy.’ Foto: VI Images