Advocaat geniet van B-ploeg AZ: 'Een prachtige avond'

Terwijl Ajax (4-1 tegen ASWH) en Feyenoord (3-0 tegen Hoek) zich zonder franje langs clubs uit de hoofdklasse worstelden, deed AZ opzien baren door Eerstedivisionist Achilles '29 met liefst 7-0 te verpulveren. Trainer Dick Advocaat is trots op de prestatie van zijn team.

Advocaat geniet van B-ploeg AZ: 'Een prachtige avond'

Advocaat wijzigde zijn startformatie op acht plaatsen voor het treffen met de ploeg uit Groesbeek. In plaats van dat het een negatieve invloed had op de prestatie, tilde de geldingsdrang van de reservespelers AZ juist naar een hoger niveau. Zo trof Joris van Overeem doel tijdens zijn debuut en tekende aanwinst Denni Avdic voor zijn eerste treffers in Alkmaarse dienst.

Advocaat zat op de bank bij vlagen te genieten van de voorstelling die zijn ploeg opvoerde. 'Dit is een prachtige avond met een prachtige overwinning', aldus de trainer op de clubsite. 'De jongens die vandaag een kans kregen, wilden graag laten zien dat ze erbij horen. Een leuke avond.'

'Als je in dit soort wedstrijden niet gemotiveerd aantreedt kun je het jezelf moeilijk maken. Ik heb de jongens daarom vooraf nog gewezen op het resultaat van ADO Den Haag bij MVV (2-1 voor de Maastrichtenaren, red.), maar ze speelden uitstekend', vervolgde de trainer.

Van Overeem, die na 69 minuten spelen binnen de lijnen kwam, glunderde van trots na zijn droomdebuut, ook al moest hij op de voor hem ongebruikelijke rechtsbackpositie opdraven. 'Ik had een beetje moeite met mijn rol, maar ik had zelfs als keeper willen invallen. Het doelpunt maakte het alleen nog maar mooier. Normaal scoor ik namelijk bijna nooit', blikte de achttienjarige Amsterdammer terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen