Advocaat geeft zich bloot, Ajax en Utrecht respectvol

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Advocaat geeft zich bloot, Ajax en Utrecht respectvol

• Dick Advocaat heeft zich van een totaal andere kant laten zien. De trainer werd aan de tand gevoeld voor het blad AZ In Zaken over allerlei zaken buiten de voetbalwereld. Enkele opvallende uitspraken op een rijtje:

'Ik zing regelmatig, hoewel zo vals als wat. Dat doe ik vooral in de auto. (…) Ik zing de laatste tijd vaak mee met Jan Smit. Daar word ik ontzettend vrolijk van. Thuis zing ik eigenlijk weinig. (…) Laatst schreeuwde een groepje journalisten naar me toen ik bij het stadion in de auto zat. Ik hoorde ze niet, want ik had keihard die nieuwe van Jan Smit op staan. Ik draaide het raampje open en zei: Lekker plaatje, jongens. Pas uitgekomen. Hiervan komen we wel in de stemming.'

'Ik ben altijd al een emotionele jongen geweest. Vroeger werd er bij ons op school elke dag een kwartiertje voorgelezen. Ik was een jaar of tien. De leraar las dan voor uit Alleen op de Wereld, dat boek over de vondeling, die Remi. Nou, dan kwamen de tranen bij mij. Zat ik daar huilend in de kring tussen de andere kinderen. Terwijl ik normaal juist een braniemannetje was. Het valt me op dat ik nog emotioneler ben nu de jaren beginnen te tellen. Tegenwoordig lig ik bij een mooie film al snel in de snotter. Vooral waargebeurde verhalen raken me. Dan zit ik op de bank en zak ik steeds iets dieper weg. Dan doe ik m’n hand een beetje aan de zijkant van m’n hoofd, zodat het mijn gezelschap niet opvalt dat ik huil.'

'Alleen doodgaan lijkt me verschrikkelijk. Ik was eens vanwege neusproblemen in een Russisch ziekenhuis. Die ingreep stelde eigenlijk geen bal voor. Toch was ik bang. Ik lag daar alleen in een bed en de mensen in het ziekenhuis spraken heel slecht Engels. Verdomme, dacht ik. Hoe moeten we het nou oplossen als er straks wat verkeerd gaat? Lig ik hier alleen te sterven. Hoe ouder ik word, hoe meer van die gedachten er door mijn hoofd spoken. Elk pijntje maakt me angstig. Het zal toch niet?, denk ik dan. Ik hoor zoveel nare berichten om me heen.'

• Zondag staan in Utrecht de plaatselijke FC en rivaal Ajax tegenover elkaar in de Eredivisie • Bekijk in bovenstaand filmpje hoe beide aanvoerders, Jens Toornstra en Daley Blind (bij afwezigheid van Siem de Jong), een voorschot nemen op de kraker én oproepen tot respect •

• Ze laat menig mannenhart sneller slaan. Ze is de reden waarom spelers van Chelsea net iets langer geblesseerd op de grond blijven liggen. Maak kennis met Eva Carneiro, de wonderschone wonderdokter van Chelsea.

• Het is feest in huize De Souza Faria. Romario viert woensdag namelijk zijn 48ste verjaardag. Ons cadeautje voor de voormalige PSV'er: een compilatie.

• De burgemeester van Rome heeft een slapeloze nacht achter de rug. Als Lazio woensdagavond in de kwartfinale van de Coppa Italia wint van Napoli, barst de hel binnenkort los in zijn stad. Lazio neemt het dan in de halve finale, die over twee wedstrijden wordt afgewerkt, op tegen vijand en stadgenoot AS Roma. Het toeval wil dat die halvefinaleduels precies in dezelfde week worden ingepland als het competitieduel tussen beide rivalen. De Derby Della Capitale op 5, 9 én 12 februari. Rome houdt zijn hart vast.

• De gekte rond de nog maar net gearriveerde Bartholomew Ogbeche in Leeuwarden neemt ongekende vormen aan. Een boer die fervent supporter is van SC Cambuur heeft een pasgeboren kalf vernoemd naar de Nigeriaanse spits, die zondag met een doelpunt een groot aandeel had in de winst op rivaal SC Heerenveen (3-1).

• Go Ahead Eagles is hard op zoek naar een nieuwe keeper na het vertrek van Eloy Room naar Vitesse. In het Deventer geruchtencircuit dook de naam van Sander Boschker, ervaren doelman van FC Twente, op. Hij zou zelfs al bij de Adelaarshorst gesignaleerd zijn. Niets van waar, aldus de goalie, die de verhalen met een sterk alibi direct ontkracht.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.