Advocaat: 'Fenerbahçe kan het Feyenoord moeilijk maken'

Dick Advocaat heeft met Fenerbahçe in de Turkse competitie de weg omhoog ingezet. De Haagse hoofdcoach van de topclub uit Turkije keek na de 2-1 zege op Gaziantepspor met vertrouwen uit naar de Europa League-ontmoeting tegen Feyenoord.

Fenerbahçe won zondag pas in de slotfase, nadat Nabil Ghilas de ploeg van Advocaat met een late gelijkmaker nog even had laten zweten. Uit een corner van Jeremain Lens, ook al aangever bij de 1-0 van Emmanuel Emenike, bezorgde Souza zijn club toch nog de drie punten. 'Deze overwinning hebben we verdiend', luidde de conclusie van Advocaat op de clubwebsite.

'In de eerste helft speelden we geweldig', onderbouwde de voormalig assistent van Oranje en adviseur van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst die stelling. 'Maar zo lang het 1-0 blijft, is er altijd een risico. We stopten veel energie in de eerste helft, misschien dat we daarna daarom problemen hadden met het tempo. We konden soms de laatste pass niet geven.'

Fenerbahçe had in de eerste drie competitieduels maar één punt verzameld, maar staat er na de tweede zege op rij weer wat beter voor in de Süper Lig. 'En nu wacht ons een mooie wedstrijd, tegen een goede tegenstander. Maar als we spelen zoals in de eerste helft, kunnen we het Feyenoord moeilijk maken. Toen speelden we fantastisch voetbal', aldus Advocaat.

Met Gregory van der Wiel en Lens treffen de Rotterdammers donderdag in Istanbul waarschijnlijk twee landgenoten aan de aftrap. Voormalig Feyenoord-speler Robin van Persie zat zondag opnieuw niet bij de wedstrijdselectie. 'Robin van Persie is er op dit moment niet klaar voor', zei Advocaat. 'De conditietrainer werkt met hem en hij doet zijn best het te verbeteren.'