Advocaat ergert zich aan defensief geklungel Sunderland

Het geduld van Dick Advocaat met de spelers van Sunderland begint op te raken. De manager van The Black Cats was zeer kritisch na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Manchester United.

'De eerste helft vond ik dat onze organisatie heel aardig stond, maar zij scoorden vlak voor rust (via Memphis Depay, red.). Dat maakte het in de tweede helft voor ons een stuk lastiger', zei Advocaat. 'Maar ik kan niet na elke nederlaag blijven herhalen dat we het best aardig gedaan hebben. Ik kan niet telkens positief blijven en zeggen dat er nog veel wedstrijden te spelen zijn. Dat houdt een keer op.'

Advocaat, die met twee punten uit zeven duels stijf onderaan staat met Sunderland, uitte onder meer kritiek op Patrick van Aanholt en Adam Johnson. Volgens Advocaat was de Nederlandse back debet aan de 1-0 van United. 'Hij lette alleen op zijn man in plaats van de bal', zei de Hagenaar, die Johnson halverwege wisselde 'omdat hij de hele wedstrijd geen bal goed geraakt heeft.'

'We probeerden te counteren vanuit een gesloten defensieve organisatie, maar als je zulke fouten maakt als bij de 1-0 is het vragen om problemen', vervolgde Advocaat zijn kritiek aan het adres van zijn landgenoot. 'En bij de tweede en derde goal vond ik ons defensief ook niet sterk. Ik kan me soms best neerleggen bij een nederlaag, maar we mogen het onze tegenstanders wel wat moeilijker maken.'

Over het werk van Louis van Gaal op Old Trafford was Advocaat tot slot lovend: 'Zodra alle spelers doorkrijgen wat Van Gaal precies wil, is deze ploeg voor niemand te stoppen.'