Advocaat: 'Enige positieve was goal Van Persie'

Reacties

Dick Advocaat was geïrriteerd na de verloren Europa League-wedstrijd van zijn ploeg Fenerbahçe tegen Manchester United (4-1) op Old Trafford.

Advocaat: 'Enige positieve was goal Van Persie'

'Ik ben altijd degene die aan het praten is. Maar de spelers moeten met elkaar praten', zegt de Haagse trainer. 'In het eerste half uur was de wedstrijd in evenwicht. Manchester United had meer balbezit, maar creëerde geen kans. Maar we gaven de goals veel te makkelijk weg. Dat kan niet tegen zo'n team.'

De eerste twee doelpunten van Manchester United vielen donderdag uit strafschoppen. Vooral over de derde treffer, een afstandsschot van Pogba in de kruising na balverlies van centrale verdediger Simon Kjær, was Advocaat laaiend. 'Pogba schoot hem er mooi in, maar dit was gewoon een cadeau.' Toch kon de 69-jarige Hagenaar een lichtpuntje uit de wedstrijd halen. 'Het enige positieve was de goal van Van Persie', doelde hij op de 4-1 van Robin van Persie.

Advocaat wil gaan exploreren hoe het zo heeft kunnen lopen. 'Misschien is het beter om vrijdag met iedere speler het gesprek aan te gaan in plaats van een speech te geven. Ik zie dat sommige spelers het vorig jaar goed deden en nu niet. Ik wil weten waarom.'

Over de Europa League-kansen van zijn ploeg is hij nog wel positief. 'Voor donderdag stonden we nog bovenaan. En na de volgende wedstrijd kan dat weer zo zijn.' Op donderdag 3 november (19.00 uur) speelt Fenerbahçe weer tegen Manchester United, ditmaal in Istanbul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.