Advocaat en KNVB creëren wederzijds begrip met gesprek

De spanning tussen PSV-trainer Dick Advocaat en de KNVB is donderdagmiddag tijdens een gesprek in Zeist weggenomen. Advocaat werd vorig jaar op het matje geroepen door de voetbalbond omdat hij de aanklager betaald voetbal van partijdigheid had beticht.

Advocaat en KNVB creëren wederzijds begrip met gesprek

Advocaat deed dat omdat verdediger Marcelo op basis van tv-beelden werd geschorst wegens een slaande beweging naar Ajax-aanvaller Danny Hoesen. Die beslissing was volgens Advocaat gebaseerd op willekeur, waarop de KNVB besluit hem uitnodigde voor een verduidelijkend gesprek.

Donderdagmiddag kreeg Advocaat in Zeist toelichting over de hoe de tuchtrechtelijke organen werken als het gaat om vooronderzoeken, het beoordelen van situaties op basis van tv-beelden en dergelijke. Daarnaast benadrukte de PSV-coach nooit de bedoeling te hebben gehad om de integriteit van de aanklager betaald voetbal in twijfel te trekken.

Daarmee is de kous volgens competitiemanager Gijs de Jong af. 'Dit constructieve onderhoud heeft geleid tot meer wederzijds begrip. Ik ben tevreden dat we het zo hebben kunnen afhandelen. Dit past ook binnen de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het handvest betaald voetbal Zonder Respect Geen Voetbal', aldus De Jong.

In het kader van dat handvest zijn afspraken gemaakt met de clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League over het respect voor scheidsrechterlijke beslissingen en besluiten van de tuchtcommissie. Dat gebeurde naar aanleiding van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen