Advocaat: 'Die kansen móéten op dit niveau erin'

Reacties

De 0-0 tegen FC Groningen biedt in de ogen van AZ-trainer Dick Advocaat voldoende perspectief, maar zijn ploeg had zichzelf in een betere uitgangspositie kunnen manoeuvreren.

Advocaat: 'Die kansen móéten op dit niveau erin'

AZ reist zondag af naar Euroborg in de wetenschap dat het zicht er is op kwalificatie voor de voorronde van de Europa League als sluitstuk van een lang seizoen. Voor de Alkmaarse ploeg wordt het de 58ste wedstrijd in deze jaargang.

'Het wordt zondag een interessant duel. Misschien kunnen wij profiteren van het thuisvoordeel van FC Groningen', verwees de Hagenaar naar de verwachting dat de noorderlingen op eigen veld niet zo afwachtend zullen spelen als donderdagavond in Alkmaar.

De Alkmaarse ploeg zocht tevergeefs naar een gaatje in de Groningse defensie. 'Wij speelden de eerste helft fris en leuk tegen een georganiseerde ploeg', zei Advocaat. 'Zelf hebben we ook niet veel weggegeven. En de kansen die we kregen, móéten op dit niveau erin.'

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi rekent zich allerminst rijk met het gelijkspel. 'Zondag wordt een echte finale, al blijft 0-0 een tricky uitslag', zei de coach, die spanning zag bij zijn spelers. 'We hadden veel balverlies, ballen sprongen zó van de voeten. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg, daarom kwamen we er bij AZ niet doorheen. Zo'n uitslag lijkt nu aardig, maar het zegt weinig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.