Advocaat deelt Galatasaray dreun uit in beladen derby

Reacties

Fenerbahçe heeft zondagavond in het hol van de leeuw een knappe zege geboekt op Galatasaray. In de beladen stadsderby velde Souza in de extra tijd het vonnis over de thuisploeg: 0-1.

Advocaat deelt Galatasaray dreun uit in beladen derby

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat had voor de derby tegen Galatasaray een basisplaats ingeruimd voor Robin van Persie en Jeremain Lens. Het was echter een andere Nederlander die de lijnen uitzette in de intercontinentale derby. Wesley Sneijder was dominant aanwezig bij Cim Bom Bom, maar ook de 128-voudig Oranje-international kreeg de bal er niet in.

Galatasaray had veel meer balbezit en nam het doel van Fenerbahçe veelvuldig onder vuur, maar keeper Volkan Demirel hield zijn doel schoon. Ook toen de in Rotterdam geboren Garry Rodrigues in de ploeg kwam voor Bruma, bleef de thuisploeg droog staan.

In de extra tijd sloegen de bezoekers toe. Met pas het tweede schot op doel schonk middenvelder Souza de ploeg van Advocaat de winst: 0-1. Fenerbahçe profiteert daardoor optimaal van het puntenverlies van Istanbul Basaksehir. De mannen van Advocaat komen op vier punten van de nummer twee, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Voor Galatasaray betekent de late tegentreffer een flinke dreun. De achterstand op rivaal Fenerbahçe is nu vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.