Advocaat: 'Bang voor mijn carrière? Die ligt al achter me'

Reacties

Met zijn 67 jaar is Dick Advocaat een ervaren rot in de voetballerij, met een prima staat van dienst bovendien. Als hij met Sunderland degradeert, zou dat een smetje zijn op zijn imposante loopbaan. Maar daar wil de oefenmeester zelf niet aan denken.

Advocaat: 'Bang voor mijn carrière? Die ligt al achter me'

In gesprek met het AD gaat hij in op zijn aanstelling bij de huidige nummer zeventien van de Premier League. 'De eigenaar Ellis Short had van de clubmensen daar gehoord dat ik het aardig had gedaan bij Glasgow Rangers.' En dus belde hij Advocaat. 'Ik was dolenthousiast, ja. Maar dat ben ik ook als Cromvliet voor de deur staat. Of DSVP', zo bezweert hij.

Toch was het coachen in Engeland een langgekoesterde wens van Advocaat. 'Kinderlijk blij met een baan in de Premier League? Blij', relativeert hij. 'Toen ik voor in de bus zat met Sunderland, door Londen op weg naar West Ham United, toen wist ik waarom. De mensen langs de weg, de huizen, het stadion, is er wat mooiers? Later, die wedstrijd en de beleving...', mijmert Advocaat.

Terugkomen
Het doel in het Stadium of Light is duidelijk: niet degraderen. Als dat wel gebeurt, zou dat toch een smet zijn op de carrière van Advocaat? De Hagenaar vindt van niet. 'Oh ja? Moet ik bang zijn voor mijn carrière? Die ligt toch al achter me. Maar ik heb de overtuiging dat Sunderland het gaat redden. En wie weegt mij eigenlijk? Wie weegt Guus Hiddink? Zijn wij oud en versleten omdat we 67 zijn? Als ik omkijk weet ik wat ik wel en niet kan. Waar ik wel en niet slaagde. Bij veel werkgevers kan ik zo terugkomen. Dat geldt voor Louis van Gaal en Hiddink ook.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.