Advocaat al veroordeeld tot inhaalrace met Fenerbahçe

Dick Advocaat wacht na twee competitieduels nog altijd op zijn eerste zege in dienst van Fenerbahçe. De ploeg van de Hagenaar pakte zondag voor eigen publiek met pijn en moeite een punt tegen Kayserispor: 3-3.

Afgelopen week mondde de wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir al uit in een 1-0 nederlaag. Wel haalde Fenerbahçe onder leiding van de nieuwe trainer de groepsfase van de Europa League ten koste van Grasshoppers.

Tegen Kayserispor werd de missie van Fenerbahçe gecompliceerd door een rode kaart van Simon Kjær in de 38ste minuut. De Deense verdediger had even daarvoor nog de 0-1 van Welliton ongedaan gemaakt. Ozan Tufan bracht Fenerbahçe in de 44ste minuut op 2-1, maar plaaggeest Welliton zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker namens Kayserispor.

In de blessuretijd leek Ufuk Budak de bezoekers aan een 2-3 overwinning te helpen. Fenerbahçe trok nog eenmaal naar voren en had met Alper Potuk succes. Robin van Persie, die een kwartier voor tijd was ingevallen, verzorgde de assist bij de 3-3. Gregory van der Wiel maakte de negentig minuten vol bij Fenerbahçe. Galatasaray, de ploeg van Wesley Sneijder, heeft nu al vijf punten meer dan de equipe van Advocaat.

Fenerbahçe is een van de tegenstanders van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. Op 29 september (in Istanbul) en 8 december (in Rotterdam) staan de duels tussen de Nederlandse en Turkse club op het programma.