Aduriz overtreft Suarez, Neymar en Ronaldo met hattrick

Reacties

Aritz Aduriz heeft zondagavond met een perfecte hattrick als eerste speler in Spanje de grens van twintig officiële goals geslecht. De 34-jarige spits leidde Athletic de Bilbao daarmee hoogstpersoonlijk langs Rayo Vallecano: 0-3. Door die overwinning stijgt de ploeg van coach Ernesto Valverde naar de zevende plaats.

Aduriz overtreft Suarez, Neymar en Ronaldo met hattrick

De teller van Aduriz in competitiewedstrijden stond voorafgaand aan het duel in Madrid op zeven treffers. Al na 54 seconden kwam daar een doelpunt bij, toen hij met zijn linker de bal in het lege doel binnenschoof nadat hij de wild uitkomende Rayo-doelman Juan Carlos had ontweken. In de 24ste minuut was ook een penalty aan de rechtsbenige aanvaller besteed. Een kwartier na rust completeerde Aduriz zijn perfecte hattrick door raak te koppen uit een vrije trap van Beñat.

Doordat Aduriz met rechts, links én het hoofd scoorde (naar Spaanse begrippen een perfecte hattrick), tilde de Baskische aanvaller zijn totaal aantal treffers naar twintig, meer dan elke andere spits die dit seizoen uitkomt voor een Primera División-club. De enkelvoudige Spaanse international maakte behalve zijn tien competitiedoelpunten ook nog zes treffers in de Europa League (waarvan één in de uitwedstrijd tegen AZ) en vier goals in de dubbele Super Cup-ontmoeting tegen Barcelona.

Het zijn cijfers waaraan zelfs Barcelona-aanvallers Luis Suarez en Neymar en Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo niet kunnen tippen. Suarez scoorde in alle competities achttien keer, Neymar – topscorer van de Primera División met veertien goals - en Ronaldo allebei zestien. De net van een knieblessure herstelde Lionel Messi staat pas op negen treffers, net als Imanol Agirretxe (Real Sociedad), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Lucas Pérez (Deportivo La Coruña).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.