Adriaanse onderuit, AC Milan bezweert crisis

Sevilla en AC Milan wisten de verwachtingen waar te maken. Beide clubs wonnen hun thuisduel met respectievelijk Red Bull Salzburg en FC Zürich.

Sevilla- Red Bull Salzburg 2-0In de slotminuut zorgde Adriano ervoor dat het Red Bull Salzburg van Co Adriaanse over twee weken een haast onmogelijke opdracht wacht. De Braziliaan maakte de 2-0 op het moment dat de Oostenrijkse gelijkmaker in de lucht hing. Al na zes minuten was het Diego Capel geweest die voor de 1-0 had gezorgd. Sevilla kreeg voldoende kansen om de score uit te bouwen. Luis Fabiano en opnieuw Capel misten grote kansen, waardoor Salzburg mocht blijven hopen op een stunt. Christoph Leitgeb en Robin Nelisse kregen in de tweede helft uitstekende kansen op de gelijkmaker, maar Andrés Palop hield zijn doel schoon.

AC Milan-FC Zürich 3-1Na twee opeenvolgende nederlagen in de Serie A, herstelde AC Milan zich in het toernooi om de UEFA Cup. Trainer Carlo Ancelotti durfde het aan om grote aankoop Ronaldinho uit de basis te houden en startte met Alexandre Pato (foto) naast Andrei Sjevtsjenko in de aanval. De eerste treffer viel kort voor rust, Marek Jankulovksi was het die een rebound wist binnen te werken. In de tweede helft liep AC Milan uit naar een 3-0 voorsprong, door treffers van Pato en Marco Borriello. Dusan Duric zorgde voor het slotakkoord. Hij schoot van grote afstand de bal onhoudbaar achter doelman Dida.