Adriaanse kampioen met Red Bull na nederlaag Rapid

Na de nederlaag van Rapid Wien bij SV Ried is Red Bull Salzburg kampioen van Oostenrijk. Met nog twee duels te gaan heeft de ploeg van trainer Co Adriaanse zeven punten voorsprong.

Vorige week was Rapid nog met 4-2 te sterk voor de koploper, maar nu gingen Die Grün-Weißen hard onderuit op bezoek bij SV Ried. Al bij rust was het verschil gemaakt.

Nacho Rodriguez zorgde met twee snelle treffers in de 35ste en 37ste minuut voor de 2-0 voorsprong voor SV Ried en nog voor rust maakte Hamdi Salihi het derde doelpunt voor de thuisclub.

In de tweede helft kreeg Stefan Kulovits binnen vijf minuten twee gele kaarten, waardoor Rapid de resterende veertig minuten met tien man moest proberen een nederlaag te voorkomen.

Het bleef echter bij 3-0, waardoor Die Bullen voor de vijfde keer in de historie kampioen werden. Voor Adriaanse betekende het zijn tweede landstitel na de het kampioenschap met FC Porto in 2006.