Adriaanse heeft stem in samenstelling staf bij Utrecht

Reacties

Nog deze week hoopt FC Utrecht de laatste plooien met Co Adriaanse glad te strijken. De 66-jarige voormalige trainer van onder meer Ajax, FC Porto en FC Twente zal op parttimebasis aan de slag gaan als technisch adviseur. Een functie die op dit moment nog niet bestaat binnen de club.

Adriaanse heeft stem in samenstelling staf bij Utrecht

'Maar waar wel behoefte aan is', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. 'We hebben goede gesprekken met Co gehad en zijn specifieke kennis is zeer bruikbaar voor onze organisatie. Het zal veel meer zijn dan alleen een beetje koffie drinken. Co zal een rol gaan invullen als inspirator, boegbeeld en klankbord. Het lijkt op voorhand een ideale match.'

De eerste opdracht voor Adriaanse ligt direct klaar. Hij mag zich uitleven op het samenstellen van een nieuwe technische staf. Hoofdtrainer Jan Wouters zal de club verlaten, waarna de clubleiding met een andere trainersstaf wil inzetten op een meer aanvallende speelstijl.

De huidige assistent-trainer Robby Alflen is nog altijd de voornaamste kandidaat om door te schuiven naar de functie van hoofdtrainer, maar daaromheen wil FC Utrecht een staf met ervaring neerzetten. Onder anderen Harry van den Ham (de huidige trainer van FC Dordrecht), Luc Nijholt en Maurice Steijn worden genoemd als mogelijke assistent-trainers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.