ADO-vuurdoop Groenendijk in ultieme degradatiekraker

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In Deventer staat met Go Ahead Eagles - ADO Den Haag een absolute degradatiekraker op het programma.

ADO-vuurdoop Groenendijk in ultieme degradatiekraker
Speelronde: 22
Aftrap: zaterdag 11 februari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Ondanks de 1-2 triomf bij NEC van afgelopen week begon Go Ahead Eagles deze speelronde als hekkensluiter. De formatie van coach Hans de Koning heeft maar één punt minder dan ADO Den Haag, dat liefst acht van de laatste negen Eredivisie-duels verloor.

• Go Ahead Eagles en ADO Den Haag nemen het voor de 23ste keer in De Adelaarshorst tegen elkaar op in de Eredivisie. De equipe uit Deventer koestert een positieve balans van dertien overwinningen en zes nederlagen. Drie keer bleef een winnaar uit.

• ADO Den Haag wacht al ruim 44 jaar op een Eredivisie-zege op bezoek bij Go Ahead Eagles. Op 19 september 1972 won de residentieclub voor het laatst op het hoogste niveau in Deventer. Sindsdien ging ADO twaalf keer zonder veel succes (twee gelijke spelen en tien nederlagen) op bezoek bij Go Ahead.

• Afgelopen week boekte Go Ahead Eagles een 1-2 overwinning bij NEC. De laatste keer dat de ploeg uit Deventer twee keer achtereen zegevierde in de Eredivisie was in oktober 2014.

Tijdens de eerste speelronde boekte ADO Den Haag een regelmatige 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles.
Tijdens de eerste speelronde boekte ADO Den Haag een regelmatige 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles.

• Jarchinio Antonia, die de afgelopen maanden zeer belangrijk is voor Go Ahead Eagles, staat voor zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. De aanvaller vierde uitgerekend namens ADO Den Haag zijn debuut op het hoogste niveau, op 12 september 2010.

• Bij ADO Den Haag debuteert de nieuwe trainer Fons Groenendijk. De oud-middenvelder moet in de Hofstad presteren wat hem vorig seizoen bij Excelsior lukte: handhaving, het liefst zonder deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

• Vóór de jaarwisseling was het al niet best en in 2017 lijkt ADO Den Haag helemaal de weg kwijt. De dolende formatie pakte sinds de winterstop nog geen enkel punt en kwam slechts eenmaal tot scoren. Alle andere Eredivisie-clubs veroverden dit jaar al minimaal één punt.

• Voor Randy Wolters (ADO Den Haag) en Ludcinio Marengo (Go Ahead Eagles) is de degradatiekraker een bijzonder duel. Beide aanvallers komen namelijk hun eigenlijke werkgever tegen. Vlak voor Deadline Day besloten ADO Den Haag en Go Ahead Eagles de betreffende spelers te ruilen, in beide gevallen op huurbasis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.