ADO wil geld zien voor aanvallers Chery en Van Duinen

De kans is groot dat ADO Den Haag deze zomer twee van zijn aanvallers kwijtraakt, maar tot een transfer kwam het tot nog toe niet. Tjaronn Chery staat in de belangstelling van FC Groningen, terwijl ook twee Duitse clubs interesse hebben getoond. FC Utrecht hengelt al langere tijd naar Mike van Duinen, maar de clubs kunnen het niet eens worden over de afkoopsom.

ADO wil geld zien voor aanvallers Chery en Van Duinen

Omdat Chery (foto) in Den Haag nog een contract voor één seizoen heeft, wil de club dat hij óf bijtekent óf deze zomer wordt verkocht. 'Chery is een interessante speler voor ons', aldus technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen. De 25-jarige aanvaller gaat deze week eerst in gesprek met ADO om zijn toekomst te bespreken.

Van Duinen kende een sterk seizoen, waarin hij met elf doelpunten clubtopscorer van ADO werd. Er is onder meer interesse van Huddersfield Town, maar afgelopen vrijdag nam FC Utrecht het initiatief. De club informeerde bij ADO Den Haag naar de voorwaarden om het talent deze zomer over te nemen.

GoudDe Domstedelingen zouden een bedrag van 750 duizend euro over hebben voor de aanvaller, maar kregen daarmee direct nul op rekest. Van Duinen heeft bij ADO nog een contract tot medio 2014, waarbij de eenzijdige optie wordt gelicht. Daardoor ligt hij nog tot medio 2016 vast. De Hagenaars beseffen dat ze met de aanvaller goud in handen hebben en lijken een veel hoger bedrag in hun hoofd te hebben.

Overigens bereikten de Hagenaars afgelopen week overeenstemming met Malcolm Esajas. De 26-jarige aanvaller komt transfervrij over van MVV. Daarnaast verwacht ADO dat Ricky van Haaren (21) op korte termijn een meerjarig contract tekent in de Hofstad.

De club hoopt verder nog twee aanvallers en een verdediger vast te leggen. Nick van der Velden (31), die onlangs een contractvoorstel van NEC naast zich neerlegde, is een van de opties. (Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen