ADO wil einde maken aan gigantische herfstdepressie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'Eredivisie-zaterdag' wordt in gang geschoten door het pover presterende ADO Den Haag en Willem II.

ADO wil einde maken aan gigantische herfstdepressie
Speelronde: 12
Aftrap: zaterdag 5 november, 18.30 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• ADO Den Haag beleefde een bliksemstart, maar de laatste weken draait het van geen kant bij de residentieclub. De formatie van trainer Zeljko Petrovic ving deze speelronde desondanks aan op de elfde plaats. Willem II klom afgelopen week naar de veertiende plek door FC Groningen met 2-1 te verslaan.

• Het treffen tussen ADO Den Haag en Willem II staat voor de 25ste keer op de rol in de Eredivisie. De club uit de Hofstad triomfeerde elf maal, moest zes keer een gelijkspel toestaan en erkende zeven keer zijn meerdere in Willem II.

• ADO Den Haag presteert de laatste tijd bijzonder goed in duels met Willem II, wedstrijden in Brabant meegerekend. De Tilburgers wonnen slechts één van de afgelopen elf competitieduels met de Hagenaars. ADO boekte zes overwinningen in die reeks en vier keer bleef een winnaar uit.

• De ploeg van Petrovic is bezig aan beroerde series. Zo verloor ADO de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie zonder ook maar één keer te scoren. De laatste keer dat ADO viermaal achtereen voor eigen publiek verloor was in het seizoen 2009/10. In de jaargang 1981/82 ging ADO voor het laatst in vier achtereenvolgende thuisduels onderuit zonder ook maar één treffer te maken.

Kostas Lamprou miste in de laatste 77 competitieduels geen minuut.
Kostas Lamprou miste in de laatste 77 competitieduels geen minuut.

• ADO sprokkelde in de voorbije zeven speelrondes slechts één puntje bij elkaar. Weinig bemoedigend is ook de reeks van tien competitieduels waarin steeds ten minste één treffer werd geïncasseerd.

• Willem II kan voor het eerst in 2016 twee competitiewedstrijden op rij winnen. Een steuntje in de rug is de statistiek dat vijf van de laatste negen zeges die de Tilburgers noteerden op vreemde bodem werden behaald.

• Opmerkelijk is dat Willem II-aanvoerder Jordens Peters in alle zes Eredivisie-duels die hij speelde met ADO Den Haag op de bon werd geslingerd. Tijdens zijn eerste ontmoeting kreeg de verdediger zelfs een rode kaart, in de daaropvolgende duels was een gele kaart zijn deel.

• Kostas Lamprou is bezig aan een opvallende serie. De Willem II-keeper maakte in de voorbije 77 Eredivisie-duels de negentig minuten vol, de langste reeks van alle Eredivisie-spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.