ADO verzuimt tien PSV'ers van perfecte status te beroven

Reacties

Ondanks enkele gemiste kansen en een vroege rode kaart voor Jorrit Hendrix heeft PSV de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag tot een goed einde gebracht: 1-0. De bezoekers uit de Hofstad wisten zich totaal geen raad met de overtalsituatie.

ADO verzuimt tien PSV'ers van perfecte status te beroven

PSV maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen de in uitwedstrijden nog op een overwinning wachtende bezoekers. Tot aan de rode kaart van Hendrix in de 29ste minuut was het immers de koploper van de Eredivisie die het spel dicteerde. Nadat doelman Jeroen Zoet met een slechte uittrap de bal in de voeten van Michiel Kramer had gespeeld en Hendrix daarvoor de rekening moest betalen met zijn tweede gele kaart, lagen er plotseling echter kansen voor ADO.

Had PSV in het eerste half uur een van de vele mogelijkheden benut, dan was de situatie minder penibel geweest. Nu sneed de ploeg van trainer Phillip Cocu zich dubbel in de vingers. Zo had Memphis Depay (foto) de bal na een schitterende aanval al tegen de lat geknald, nadat hij eerder goed was weggekomen toen scheidsrechter Pol van Boekel het na een overduidelijke schwalbe bij een waarschuwing had gelaten. Vlak voor rust miste ook Georginio Wijnaldum een dot van een kans; hij raakte de paal.

Jorrit Hendrix weet hoe laat het is als Pol van Boekel hem zijn tweede gele kaart geeft.
Jorrit Hendrix weet hoe laat het is als Pol van Boekel hem zijn tweede gele kaart geeft.

Het eerste puntenverlies in het eigen Philips Stadion bleef PSV, waar linksback Jetro Willems al na een kwartier geblesseerd uitviel, echter bespaard. ADO had na de rode kaart van Hendrix weliswaar meer de bal, maar de in uitduels al zes keer trefzekere Hagenaren vonden de weg naar het doel van Zoet nu moeilijk. Toen ook clubtopscorer Michiel Kramer vlak na rust naar de kant moest met een blessure, werd een stunt in Eindhoven alleen maar minder waarschijnlijk.

Het defensieve optreden van de ploeg van trainer Henk Fraser had daar ook alles mee te maken. Dat ADO met een man meer speelde, was immers totaal niet te merken toen Luciano Narsingh vier minuten na rust de bal voortrok en Depay zonder enige vorm van Haags verzet van dichtbij zijn zevende competitietreffer kon maken. Ook toen Andrés Guardado Depay kort daarna richting ADO-sluitpost Martin Hansen stuurde, kreeg de twintigjarige spits alle ruimte. Zijn prachtige stift verdween net voorlangs.

Omdat ADO ook na de 1-0 niet in staat was de Eindhovense defensie op de proef te stellen, liet het gemis van een controleur op het middenveld van PSV zich niet voelen. Cocu had de voorkeur gegeven aan Hendrix boven Adam Maher om de balans op de middenlinie te bewaken. Omdat de eerste tegentreffer op eigen veld sinds 16 augustus (NAC Breda, Adnane Tighadouini) uitbleef, behoudt PSV de voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax en de perfecte score in eigen huis. ADO blijft zestiende.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.