ADO veel tegentreffers, De Graafschap historisch slecht

Reacties

● ADO Den Haag won zes van de tien thuiswedstrijden tegen De Graafschap in de Eredivisie, maar wist de eerste twee en de laatste twee ontmoetingen in Den Haag niet te winnen (G2, V2).

ADO veel tegentreffers, De Graafschap historisch slecht

● De laatste Eredivisiewedstrijd die De Graafschap winnend afsloot was de meest recente ontmoeting op bezoek bij ADO Den Haag, een 5-3 zege in mei 2012.

● ADO Den Haag is nog één treffer verwijderd van het 1200ste thuisdoelpunt in de Eredivisie.

● ADO Den Haag heeft achttien doelpunten geïncasseerd na acht Eredivisie-wedstrijden, het hoogte aantal sinds het seizoen 1989/90 (21 tegentreffers).

● ADO wist in de laatste tien competitiewedstrijden niet één keer de nul te houden en won in deze reeks alleen uit bij FC Twente (G3, V6).

● Ruben Schaken scoorde twee keer en gaf één assist in zijn laatste twee Eredivisie-duels met De Graafschap.

Vincent Vermeij haalt uit namens De Graafschap tegen PEC Zwolle, de aanvaller is de enige Superboer die dit seizoen op vreemde bodem scoorde.
Vincent Vermeij haalt uit namens De Graafschap tegen PEC Zwolle, de aanvaller is de enige Superboer die dit seizoen op vreemde bodem scoorde.

● De Graafschap (acht) en ADO (zes) zijn de teams die dit seizoen het vaakst op achterstand hebben gestaan.

● De Superboeren hebben voor het eerst in de clubhistorie minder dan drie punten na acht speelronden in de Eredivisie.

● De Graafschap kwam in de laatste vier uitwedstrijden niet tot scoren (alle competities). Vincent Vermeij is de enige Graafschap-speler die dit seizoen trefzeker was op vreemde bodem (uit bij Heerenveen).

● Slechts 47 procent van de schoten (exclusief geblokkeerd) van De Graafschap komt vanuit het strafschopgebied, het laagste percentage van alle teams.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.