ADO stelt Van As aan als manager voetbalzaken

Reacties

Jeffrey van As gaat bij ADO Den Haag aan de slag als manager voetbalzaken, zo heeft de Eredivisie-club woensdagochtend bekendgemaakt. De voormalige ADO-speler gaat minimaal tot het einde van het seizoen in die hoedanigheid aan de slag in Den Haag.

ADO stelt Van As aan als manager voetbalzaken

Als manager voetbalzaken gaat hij zich onder focussen op de scouting voor het eerste elftal, het tweede team en ook de jeugdafdeling van ADO. Van As speelde tussen 2002 en 2004 bij de huidige nummer veertien van de Eredivisie en was later in Den Haag actief als scout. Een bestuursfunctie is niet nieuw voor Van As, die eerder technisch directeur was bij NAC Breda.

De bedoeling is dat Van As de functie langer dan een halfjaar invult, zo zegt hij op het clubkanaal. 'We hebben de afspraak gemaakt om de komende vijf maanden aan elkaar te wennen en is er van twee kanten de intentie uitgesproken om daarna voor langere tijd met elkaar door te gaan. We hebben gesproken over een termijn van twee jaar', aldus de manager voetbalzaken.

De 44-jarige Van As spreekt de ambitie uit voor meer rust te willen zorgen bij ADO, dat vanwege de bestuurlijke perikelen een uiterst rumoerige tijd achter de rug heeft. 'Er is een hoop gebeurd natuurlijk, met de overname. Daar zitten positieve dingen aan en waarschijnlijk ook veel negatieve. Er moet meer rust en eenheid komen, dat jongens vanuit de jeugd langzaam gebracht kunnen worden en de tijd krijgen om te wennen aan het Eredivisie-niveau. Er zijn heel veel clubs met dezelfde ambitie als ADO. Het is heel makkelijk om te roepen dat we Europees voetbal willen halen, maar zorg eerst maar eens dat je in januari of februari zeker weet dat je volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt.'

Tamata
ADO versterkt zich mogelijk op korte termijn met Abel Tamata. De 26-jarige linksback is transfervrij na zijn vertrek bij FC Groningen afgelopen zomer en traint als proefspeler mee in Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.