ADO op goede spoor door dubieuze strafschop

Reacties

Een dubieuze penalty heeft ADO Den Haag in eigen huis op het goede spoor gezet tegen FC Groningen, dat met tien man nog bijna een punt uit het vuur sleepte: 2-1.

ADO op goede spoor door dubieuze strafschop

Groningen is dit kalenderjaar de slechtst presterende ploeg in de Eredivisie, door slechts zes punten te verzamelen uit de eerste negen duels (W1, G3, V5) in 2014. Trainer Erwin van de Looi besloot daarop in te grijpen voorafgaande aan het uitduel met ADO en vier wijzingen door te voeren in zijn basisopstelling. Dit kostte smaakmaker Filip Kostic de kop, terwijl de door Ajax begeerde Richairo Zivkovic (foto boven in duel met Gianni Zuiverloon) voor de zesde keer dit seizoen een basisplaats kreeg toebedeeld.

Tijdens de wedstrijd bleek vooral dat beide ploegen geen nederlaag wilden oplopen, wat leidde tot een tactisch steekspel tussen beide coaches. Een dubieuze beslissing van arbiter Reinold Wiedemeijer deed het duel na ruim een uur ontvlammen. Eric Botteghin hield Roland Alberg buiten het strafschopgebied even vast, waarna de aanvaller van ADO gewillig naar de grond ging en Botteghin een rode kaart ontving. Groningen kreeg bovendien voor de tiende keer dit seizoen een penalty tegen. Alberg schoot vanaf de strafschopstip feilloos raak.

Ongeslagen
Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Groningen richtte zich dankzij een spaarzame tegenaanval op. Twaalf minuten voor tijd stuurde invaller Kostic in de diepte Zivkovic weg, waarna de zeventienjarige spits de bal in het dak van het doel schoot. Een slotoffensief van ADO om tegen tien man van Groningen alsnog een overwinning te forceren, leverde twee minuten voor tijd succes op. Dion Malone werd weggestuurd door Alberg en rondde beheerst af.

Daardoor blijft Henk Fraser ook in zijn zesde duel als trainer van ADO ongeslagen (W3, G3). ADO klimt naar de dertiende plaats en neemt daarmee afstand van de onderste drie teams op de ranglijst. Het gat naar nummer zestien RKC Waalwijk wordt vergroot naar vijf punten. Groningen blijft door de nederlaag tiende staan en verloor voor de vierde keer op rij een uitduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.