ADO nieuwe koploper in Gouden Gids Divisie

ADO Den Haag is de nieuwe koploper in de Gouden Gids Divisie. De Haagse ploeg, die te sterk was voor MVV, profiteerde van de eerste misstap van Emmen. FC Den Bosch ging op eigen veld onderuit tegen TOP Oss.

Het duel MVV-ADO Den Haag leek al na vier minuten in Haags voordeel beslecht. Scheidsrechter van Dijk bestrafte een handbal van Ralph van Dooren met een strafschop en een rode kaart voor de dader. Arjan van der Laan bleef koel van elf meter; 0-1. MVV kwam verrassend terug via een benutte strafschop van Robert van der Weert. In de tweede helft nam ADO afstand. Ferry Bodde en invaller Sandro Calabro bezorgden hun club de koppositie.

FC Den Bosch verslikte zich in TOP Oss (3-4). Stefan Jansen zette de ploeg van Gert Kruys op voorsprong. Danny Guyt, Marinus Dijkhuizen en Onyeike draaiden de rollen om. In een productieve slotfase waren doelpunten van Derk Schut en opnieuw Jansen niet voldoende voor een punt, omdat ook Onyeike in de laatste minuut het net wist te vinden.