ADO moet in Amstel Cup wel buigen voor Ajax

Ajax heeft zich niet voor de derde keer dit seizoen laten verrassen door ADO Den Haag. Op een door sneeuw nauwelijks bespeelbaar veld trok de Amsterdamse ploeg aan het langste eind (0-2).

ADO Den Haag had moed geput uit de twee ontmoetingen met Ajax in de competitie. Beide keren sleepte de Haagse formatie een punt uit het vuur. Maar de Amsterdamse ploeg liet zich niet voor een derde keer verrassen. En dus bereikte Ajax ten koste van ADO Den Haag de halve finale van de Amstel Cup.

Het strijdlustige ADO Den Haag kon beter uit de voeten onder de moeilijke omstandigheden. De kansen voor Roy Stroeve in de eerste helft onderstreepten dat. Ajax kon niet meer dan toekijken. Evenals de lijnen van het veld was er nauwelijks lijn te ontdekken in het spel van de gasten. Veel kansen creëerde de Amsterdamse ploeg niet in het Zuiderpark. Alleen Angelos Charisteas was in de eerste helft een paar keer dichtbij een treffer.

De kansen mochten dan schaars zijn, Ajax nam tien minuten na rust wel de leiding. Nadat Hedwiges Maduro de paal had geraakt, was Wesley Sneijder er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen.

De treffer werkte bevrijdend voor Ajax, al bleef de genadeklap uit. Dat mocht onder meer Charisteas zich aanrekenen. De Griekse spits verzuimde in de 77ste minuut te profiteren van een slippertje van Spira Grujic. Het was ook meteen zijn laatste actie, want geblesseerd moest hij het veld ruimen.

Door de misser van Charisteas bood het Haags kwartiertje nog perspectief. Jamie Smith had kort voor het einde de gelijkmaker op zijn schoen. De Schotse buitenspeler schoot echter voorlangs. De teleurstelling bij ADO Den Haag over de gemiste kans kreeg in de tegenstoot een vervolg. Want op aangeven van de ingevallen Ryan Babel tikte Mauro Damian Rosales de 0-2 binnen.