ADO moet Emmen twee ton betalen wegens transfer Chery

De arbitragecommissie van de KNVB heeft beslist dat FC Emmen recht heeft op 180 duizend euro, dankzij een doorverkoopclausule bij de transfer van Tjaronn Chery (foto boven).

ADO moet Emmen twee ton betalen wegens transfer Chery

Deze zomer maakte Chery voor circa acht ton de overstap van ADO Den Haag naar FC Groningen. Emmen had een doorverkoopvergoeding bedongen toen Chery in 2011 de overstap maakte naar de club uit Den Haag. Daar dacht ADO onderuit te kunnen komen met een bijzondere constructie, waarbij Chery eerst een jaar verhuurd werd en pas in 2014 definitief werd overgenomen door Groningen.

Emmen nam echter geen genoegen met die constructie van ADO en bracht de zaak voor de arbitragecommissie van de KNVB. Die stelde de club uit Drenthe zaterdag in het gelijk, waardoor ADO alsnog bijna twee ton moet overmaken aan Emmen.

De uitspraak is een enorme financiële meevaller voor Emmen, dat een begroting heeft van circa 2,75 miljoen euro. De opbrengst uit de transfer van Chery bedraagt immers circa zeven procent van de totale begroting. ADO presenteerde over het boekjaar 2012/13 een winst van ruim zeven ton, maar behoorde tot juli 2013 tot de risicocategorie 1 van de KNVB. Dat het bijna twee ton moet betalen aan Emmen voor Chery is daarom een fikse tegenvaller voor de club uit Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen