ADO mist alle strafschoppen in Almere, NEC verslaat 'Ajax'

Almere City FC heeft zich ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de derde ronde van het Nederlandse bekertoernooi. In Almere bleek de club uit de Jupiler League de sterkste in de strafschoppenserie. Ook NEC en VVV-Venlo plaatsten zich via de penaltystip.

Almere City FC - ADO Den Haag 2-2 (2-0 n.s.)
Het bekerseizoen van ADO Den Haag zit erop. Strafschoppen moesten uitkomst bieden in Almere. In de beslissende serie faalden alle Haagse nemers: Thomas Kristensen, Aaron Meijers, Gianni Zuiverloon en Dion Malone, terwijl Vincent Janssen en Jason Oost trefzeker waren namens Almere City.

En dat terwijl er tot de 65ste minuut niets aan de hand leek voor de ploeg van trainer Henk Fraser. Mike van Duinen opende kort voor de rust de score met een rake kopbal bij de tweede paal, maar de gelijkmaker van Vincent Janssen na 65 minuten en de rode kaart van Timothy Derijck, kort daarna, zorgden voor de ommekeer. In de laatste twintig minuten van de reguliere speeltijd hield het tiental van ADO Den Haag stand tegen Almere City, waarna de verlenging volgde.

In een spannend slot kwam zowel de thuisploeg als ADO tot scoren. Janssen zette Almere op voorsprong, maar moest toezien hoe Kristensen vanaf elf meter de eindstand bepaalde op 2-2. Scheidsrechter Siemen Mulder legde in de 117de minuut de bal op de stip nadat Sander Keller - die voor zijn vergrijp de rode kaart kreeg - Michiel Kramer vloerde. Het bleek door de verloren penaltyreeks niet voldoende voor de volgende ronde.

Ajax (amateurs) - NEC 2-2 (3-5 n.s.)
NEC heeft zich na het nemen van strafschoppen geplaatst voor de derde ronde. In Amsterdam had de club uit Nijmegen het lastig tegen de amateurtak van Ajax. In de reguliere speeltijd opende Sjoerd Ars de score namens NEC, terwijl Mimoun Eloisghiri de stand gelijk trok. In de verlenging wisten Thomas Metzemakers (Ajax) en Alireza Jahanbakhsh het net te vinden. Strafschoppen moesten uitkomst bieden. Metzemakers faalde als enige, waardoor NEC doorgaat naar de volgende ronde.