ADO meldt zich voor aanvallers Chery en Höcher

ADO Den Haag richt zich met het oog op de toekomst nadrukkelijk op de Jupiler League. De club heeft zich gemeld voor aanvallers Marc Höcher (26, foto) van Helmond Sport en de 22-jarige Tjaronn Chery (22) van FC Emmen.

ADO meldt zich voor aanvallers Chery en Höcher

ADO wilde Höcher in januari al overnemen, maar Helmond Sport vond het geboden bedrag te laag. Komende zomer is de oud-speler van Heracles Almelo transfervrij en zal de Haagse club alsnog toeslaan. 'De gesprekken zitten in de laatste fase, normaal gesproken verwacht ik geen problemen meer', zegt trainer John van den Brom (foto) van de verrassende subtopper in de Eredivisie.

Van den Brom ziet in Höcher een ideale aanwinst omdat hij voorin op beide flanken uit de voeten kan. Ook Chery, bij FC Emmen meestal gebruikt als aanvallende middenvelder, is in de voorhoede op verschillende posities inzetbaar. De bij FC Twente opgeleide Enschedeër, die ook uitkwam voor SC Cambuur en RBC Roosendaal, heeft nog een contract tot medio 2012 in Drenthe.

Emmen kan het geld van een eventuele verkoop van Chery goed gebruiken om gaten in de begroting te dichten. 'Een talentvolle jongen, die de stap hogerop moet gaan maken. Ik vind hem een goede voetballer, hij zou bij mij passen. Ook met hem lopen de gesprekken', bevestigt Van den Brom aan Voetbal International. (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's