ADO langs Dordrecht, Heerenveen verslaat Go Ahead

ADO Den Haag heeft een oefenduel met FC Dordrecht gewonnen. SC Heerenveen versloeg Go Ahead Eagles, NAC Breda werd geklopt door Mario Bilate.

In Zoetermeer was het ADO Den Haag dat al vroeg de leiding nam tegen de club waarmee het een samenwerkingsverband heeft. Verdediger Vito Wormgoor kopte een corner achter doelman Robert ter Loeke. Vlak voor rust tilde Dion Malone, na goed voorbereidend werk van Kevin Jansen, de stand naar 2-0. Vlak voor het einde mocht ook Malcolm Esajas nog scoren tegen het gepromoveerde FC Dordrecht: 3-0.

Tijdens het duel tussen SC Heerenveen en Go Ahead Eagles in Terwolde zorgde Heerenveen-middenvelder Hakim Ziyech na ruim een halfuur met een fraai schot in de bovenhoek voor de openingsgoal. Verdediger Jop van der Linden van Go Ahead tekende kort na de pauze voor de gelijkmaker door vanaf de penaltystip raak te schieten: 1-1. Uiteindelijk bepaalde spits Mark Uth de eindstand op 2-1 voor Heerenveen.

NAC Breda leek in Sint-Willebrord lang op weg naar een overwinning op Dundee United uit Schotland. Dankzij een vroege treffer van Adnane Tighadouini (na een knappe individuele actie) stond er lange tijd 1-0 op het scorebord. Tien minuten voor tijd was het echter Brian Graham die een counter afrondde, waarna Mario Bilate (de aanvaller kwam onlangs over van Sparta Rotterdam) er in de 85ste minuut zelfs 1-2 van maakte.