ADO krijgt gelijk: Wang moet 2,5 miljoen betalen

Reacties

United Vansen moet ADO Den Haag per direct het bedrag van 2.477.605 euro betalen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat ADO tegen eigenaar Hui Wang aanspande.

ADO krijgt gelijk: Wang moet 2,5 miljoen betalen

ADO wilde voor de rechter afdwingen dat United Vansen, het bedrijf van Hui Wang, op korte termijn een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro zou overmaken. Dat bedrag is in 2015 door Wang toegezegd en opgenomen in de begroting. De club heeft het bedrag voor 1 februari nodig om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen.

Donderdag bepaalde de rechter dat ADO in zijn recht staat. De club mag zelfs op iets meer geld rekenen, omdat Wang rente moet betalen. Ook worden de kosten van de rechtszaak in rekening gebracht aan United Vansen. Vorige week ontbrak een afvaardiging van het Chinese bedrijf tijdens het kort geding, maar dat was voor de rechter geen gegronde reden verstek te lenen.

Omdat er door de rechter geen termijn is gesteld, kan ADO het geld per direct opeisen bij United Vansen. Betaalt de grootaandeelhouder niet, dan volgt er een boeterente. Bovendien kunnen de aandelen geveild worden. United Vansen kan in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Wang onderhandelde vorige week met Ben Knüppe en Job van der Have nog over het bedrag dat United Vansen moest betalen aan ADO. De vertegenwooriger van United Vansen was daarvoor naar Nederland afgereisd met als doel zo snel mogelijk weer de controle te verkrijgen over de club waarvan United Vansen grootaandeelhouder is.

Vorige maand besloot de Ondernemingskamer in Amsterdam Wang te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO. Alle aandelen van United Vansen werden tijdelijk overgedragen in beheer van J.A. van de Have. Ook het stemrecht ligt bij de beheerder, waardoor Wang zijn macht volledig is kwijtgeraakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.