ADO hoopt zich snel in aanvallend opzicht te versterken

Reacties

Nu de overname door het Chinese bedrijf United Vansen rond is, zijn alle ogen op ADO gericht. De club wil zich deze week nog in de aanval versterken, maar gemakkelijk zal dat niet worden. De rust is immers nog steeds niet teruggekeerd.

ADO hoopt zich snel in aanvallend opzicht te versterken

Donderdag zal tijdens de aandeelhoudersvergadering gedwongen afscheid worden genomen van vrijwel de gehele raad van commissarissen. Die bestuurlijke onrust hangt als een sluier over het sportieve gedeelte van de club. ADO wil zich dolgraag versterken deze week, maar het geld van United Vansen aan de club is nog niet binnen. Voor aankopen buiten de begroting om moet algemeen directeur Maarten Fontein aankloppen bij de rvc voor toestemming. Dat lijkt tot morgenavond een lastig karwei te worden.

Mocht er nog geïnvesteerd kunnen worden, richt ADO-trainer Henk Fraser (foto) zijn pijlen op de voorhoede. 'Het is al langere tijd duidelijk dat we voorin beperkt in onze mogelijkheden zitten', aldus de trainer in gesprek met Voetbal International. 'We zullen iets gaan doen, en ik verwacht dat een nieuw gezicht ook voor een frisse wind in de selectie kan zorgen. Toch is het niet eenvoudig om nu toe te slaan. We hadden onze lijstjes klaar, alleen veel opties hebben in de tussentijd al elders onderdak gevonden. Dat is nou eenmaal het gevolg van het lange proces van de overname.'

Vertrek
Tegenover de komst van nieuwe spelers, staat mogelijk ook een vertrek. FC Groningen is nog altijd concreet in de markt voor Mike van Duinen. De 23-jarige aanvaller staat open voor een vertrek. De noorderlingen deden vorige week een bod van 800 duizend euro, maar dat werd door ADO direct van de hand gewezen. De kans is groot dat de club deze week opnieuw een poging onderneemt.

Ook was er begin deze week sluimerende interesse voor Roland Alberg en Michiel Kramer. 'Concreet wachten we wel af wat er komt', aldus algemeen directeur Maarten Fontein. 'Het is niet zo dat niemand te koop is, alleen telt het sportieve aspect op dit moment het zwaarst. Gezien onze positie op de ranglijst lijkt me dat ook logisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.