ADO hoopt woelige 'Wang-week' positief te beëindigen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De lunchwedstrijd van zondag gaat tussen ADO Den Haag en FC Utrecht.

ADO hoopt woelige 'Wang-week' positief te beëindigen
Speelronde: 15
Aftrap: zondag 4 december, 12.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• ADO Den Haag stond na veertien wedstrijden nog maar net boven de degradatiestreep. Na een uitmuntende start draait het eigenlijk al maanden moeizaam bij de residentieclub. FC Utrecht begon juist matig, maar is de afgelopen weken bezig aan een opmars.

• Beide volksclubs kruisen in Eredivisie-verband voor de dertigste keer de degens in Den Haag. ADO noteerde tien zeges, FC Utrecht pakte zeven keer de volle buit en twaalf keer bleef de strijd onbeslist.

• Als we een fictieve ranglijst over de laatste tien duels zouden maken, dan staat ADO Den Haag stijf onderaan. De sportieve tegenslag komt bovenop al het gedoe rond eigenaar Hui Wang, die op ramkoers ligt met de dagelijkse leiding.

• Tijdens de trainingen van deze week zal ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic ongetwijfeld aandacht hebben besteed aan de organisatie bij dodespelmomenten. De residentieclub kreeg al tien treffers om de oren bij een standaardsituatie, na veertien duels het hoogste aantal in de Eredivisie.

Edouard Duplan stuit met ADO Den Haag op zijn oude club FC Utrecht.
Edouard Duplan stuit met ADO Den Haag op zijn oude club FC Utrecht.

• Voorafgaand aan dit weekeinde voerde ADO Den Haag op zeer overtuigende wijze het 'gele kaarten-klassement' aan. Liefst 36 keer werd een speler van de club uit de Hofstad op de bon geslingerd met geel. Nummer twee Roda JC Kerkrade volgde met dertig gele kaarten op gepaste afstand.

• ADO Den Haag-speler Edouard Duplan stuit op de club die hij tussen 2010 en 2015 gedurende vijf seizoenen diende. De aanvaller moet alleen FC Utrecht-spits Sébastien Haller boven zich dulden op de ranglijst van meest scorende spelers uit Frankrijk in de Eredivisie-historie: 33 om 35 goals.

• Voor het eerst sinds een reeks in het seizoen 2012/13 kan FC Utrecht minimaal zeven competitieduels op rij zonder nederlaag blijven. De laatste verliesbeurt dateert van 2 oktober, toen Ajax met 3-2 triomfeerde.

• FC Utrecht was voorafgaand aan deze speelronde een van de twee clubs die dit seizoen tijdens elke Eredivisie-wedstrijd tot scoren kwam. Ajax kon hetzelfde zeggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.